Τα εφήμερα

SBE

¥
Αυτουνού δεν έχει νόημα να του πεις τίποτα. Δεν είναι τόσο περίεργο το να μην έχει προσωπικό υπολογιστή ο διευθυντής, άλλωστε γι'αυτό έχει γραμματέα, για να κάνει ο γραμματέας τη γραφοδουλειά.
Η απορία μου είναι άλλη: αυτός ο άνθρωπος τη θέση του διευθυντή δεν την πήρε αλεξιπτωτικά, θα δούλευε για τη στατιστική υπηρεσία και πιο πριν. Αν μάλιστα υποθέσουμε ότι είναι καμιά εξηνταριά χρονών, λογικά θα έπιασε δουλειά εκεί τη δεκαετία του '70. Τότε σίγουρα δεν είχαν υπολογιστές στο γραφείο του καθενός, δούλευαν κεντρικά, αλλά μετά το '90 δε γενικεύτηκε η χρήση τους;
 

SBE

¥
Έκανα το λάθος να θεωρήσω ότι στο ελληνικό δημόσιο είναι δυνατό να εξελιχτεί κάποιος εσωτερικά και ξέχασα τους απ'έξω.
Νομίζω ότι τώρα είναι εμφανές ότι επρόκειτο για σχήμα λόγου το ότι δεν χρησιμοποιεί υπολογιστές.
 

nickel

Administrator
Staff member
Φοιτητικές εκλογές 1978: Το βράδυ που έβγαιναν τ’ αποτελέσματα, γινόταν στον όροφο της νεολαίας στη Χαριλάου Τρικούπη, φοβερός χαμός. Κόσμος έμπαινε κι έβγαινε, τα λιγοστά τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα και χιλιάδες χαρτιά γέμιζαν τα τραπέζια. Οχλαγωγία και εκνευρισμός. Κάποια στιγμή χτυπάει για χιλιοστή φορά το μοναδικό απ’ ευθείας τηλέφωνο, το σηκώνει ο Γιώργος Θωμάς (μετέπειτα βουλευτής Αχαΐας) και ακούει κάποιον να του λέει: «Ανδρέας Παπανδρέου εδώ. Πείτε μου τα αποτελέσματα». Η απάντηση από τον φρικαρισμένο νεαρό ήταν ακαριαία: «Άμα σε γαμήσω θα σου πω εγώ, παλιομαλάκα!» Και του κλείνει το τηλέφωνο. Μετά από πέντε λεπτά, ανοίγει η πόρτα και εμφανίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος με φρύδι ανασηκωμένο και ουρλιάζοντας σε έξαλλη κατάσταση: «Ποιος ηλίθιος από δω μέσα έβρισε τον Πρόεδρο;»

Μια από τις μικρές και άγνωστες ιστοριούλες απ’ τη ζωή του ΠΑΣΟΚ που θυμήθηκε ο Δημήτρης Καμπουράκης στο protagon.gr. Οπωσδήποτε να διαβάσετε και στην προτελευταία παράγραφο την ιστορία με τον Πάγκαλο. Μα και τις άλλες, και τις άλλες.
:)
 

SBE

¥
Αυτό κι αν δεν είνα εφήμερο, και συγγνώμη που δεν το έστειλα απο το πρωί, παρόλο που απο το πρωί προσπαθώ να ενεργοποιήσω το youtube app της τηλεόρασής μου, σήμερα το Κόβεντ Γκαρντεν (το Βασιλικό Μπαλλέτο) έχει όλη μέρα απ'ευθείας στο γιουτούμπιον τις σημερινές του δραστηριότητες (πρόβες κλπ). Μέχρι τις οχτώ ώρα Γκρήνουιτς στο σύνδεσμο που έδωσα πιο πανω.

ΥΓ Απείρως καλύτερο από Μαύρους Κύκνους και άλλες κινηματογραφικές βλακείες
 

nickel

Administrator
Staff member
Εκτός από την απίστευτα καλή ποιότητα του θεάματος, είναι απίστευτα καλή η ποιότητα της μετάδοσης & εικόνας. Άντε να ξεφύγω από την ξόβεργα τώρα.
 

SBE

¥
HD, και φυσικά σύνδεσα τον υπολογιστή με την τηλεόραση (HDMI) και η ποιότητα της εικόνας ήταν ακριβώς ίδια και στις 32 ίντσες.
Δυστυχώς, επειδή σήμερα είχα πολλές δουλειές έχασα πολύ μεγάλο μέρος του προγράμματος, θα δω τα αποσπάσματα κάποια άλλη στιγμή. Πάντως η Όπερα έχει γενικά πολύ καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και παλιότερα είχα πάει σε πρόβες και ενημερωτικές εκδηλώσεις στην ίδια αίθουσα που έγινε το τελευταίο της ημέρας, με το μοντέρνο ντουέτο (η χορεύτρια είχε το πιο ακαλαίσθητο σώμα που έχω δει σε μπαλαρίνα, αλλά ήταν εντελώς κορίτσι-λάστιχο, και την έθαψε ο χορογράφος στην προσπάθειά του να τη παινέψει ότι ήταν πάντα αναπληρώτρια, και ορίστε, ακόμα κι αυτοί καταφέρνουν να πάρουν πρωταγωνιστικούς ρόλους κάποια στιγμή).
 

nickel

Administrator
Staff member
Πάω να δω πώς βρίσκεις τα αποσπάσματα, γιατί, πριν από το κορίτσι-λάστιχο, είχε ένα ζευγάρι (συν δύο στο τελείωμα του κομματιού) σε ένα κρεμ δωμάτιο σε συγκλονιστική χορογραφία και θα ήθελα να το ξαναδώ (δεν άκουγα τη μουσική). Μην το χάσεις.
 

SBE

¥
A, αυτό είναι το διαφημιστικό του Chroma, υπάρχει σε πολλά γιουτουμπάκια.
Στο πιο πάνω κλιπ χορεύει η Μάρα Γκαλεάτσι, στην οποία αναφέρονται στις ερωτήσεις για το πως επιστρέφει κανείς σε φόρμα και λένε ότι είναι έγκυος. Λοιπόν, στις σελίδες της έχει μια πολύ αισιόδοξη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Και με την ευκαιρία: teledildonics = τηλεδονητική, όχι; :D

Ξέρεις πόσο απεχθάνομαι όταν το e- π.χ. του e-invoicing κ.λπ. γίνεται σκέτο η- στα ελληνικά, δημιουργώντας αφόρητες χασμωδίες (π.χ. e-news, οι η-ειδήσεις, χειρότερο από αντιιικό), οπότε απορρίφθηκε πολύ γρήγορα όταν πρωτοπροβληματίστηκα για την απόδοση του e-.

Το τηλε- ήταν η αρχική μου επιλογή, αλλά μπέρδευε τα διαδικτυακά με πολλά μη διαδικτυακά τηλε-. Εδώ π.χ. το τηλε- πατά στο διαδίκτυο (in this case, Internet-connected sex toys that can let families thousands of miles apart get intimate). Όμως δεν μπαίνω στον πειρασμό να προτείνω να κάνουμε ηλε- το τηλε-, διότι θα παραμερίσω την απέχθεια για τις χασμωδίες και θα ψηφίσω υπέρ της σαφήνειας:

teledildonics = η η-δονητική :inno:
 

daeman

Administrator
Staff member
Όχι, ρε γαμώτο! :scared: :curse:
Τριάντα χρόνια τη γυροφέρνω αυτή την ιδέα, το έντυπο χαρτί σωματοψυχικής υγείας (ΧΕΣΥ), και τώρα την έβγαλαν άλλοι.
Είχα μαζέψει υλικό για ανεξάντλητους, αργούς βομβαρδιστές - παλιά, τεράστια έργα χωρίς κοπιράιτ, pièce de résistance - αλλά δεν μου πήγαινε να το τυπώσω σε τέτοιο ευτελές χαρτί. Να που τώρα έβγαλαν και για τους γρήγορους, τα Στούκας (κάθετης εφόρμησης), αξιοποιώντας με πανέξυπνο τρόπο την τιτιβοσαβούρα. Εμ, όταν περνά ο λαγός τού παίζουνε, Δαεμάνε, πριν αρχίσει να γυρίζει η ρουλέτα το ρολό ποντάρουνε.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τα τιτιβίσματα είναι το άκρον άωτο του εφήμερου. Μέχρι να φτάσει το χαρτί αυτό στον ιδιαίτερο χώρο σου, το πιθανότερο είναι να έχει μπαγιατέψει το έντυπο υλικό του. Το σωστό χαρτί πρέπει να περιέχει κλασικές αξίες, π.χ. γνωστές ατάκες των πολιτικών μας από ολόκληρη την τελευταία τριακονταετία. Έχεις λοιπόν κάθε ευκαιρία να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου, αρκεί να τα υλοποιήσεις σωστά.

Καλημέρα
 

daeman

Administrator
Staff member
[...] Το σωστό χαρτί πρέπει να περιέχει κλασικές αξίες, π.χ. γνωστές ατάκες των πολιτικών μας από ολόκληρη την τελευταία τριακονταετία. [...]

Κλασικές απαξίες εννοείς, ε; Μπα, νομίζω ότι τα περισσότερα απ' αυτά που λες, ιδίως οι ατάκες - παρότι θα μπορούσε κανείς να τα πει λόγια του κώλου - ούτε καν γι' αυτό τον σκοπό δεν κάνουν. Άσε που αρκετά φρόντισαν οι πολιτικοί μας να μας φέρουν στον ορθό δρόμο· φτάνει πια, δεν μπορώ άλλο, πονώ εδώ, πονώ εκεί, πονώ παντού και όλος.

Καλημέρα (όπως πρέπει, μετά το ΧΜΞ, τα τρία S).
 
Top