Στο Downton Abbey έχουμε μια ιστορία που ξέρουμε ότι ξεκινάει τον Απρίλιο του 1912, αμέσως μετά το ναυάγιο του Τιτανικού. Στο δεύτερο επεισόδιο παρακολουθούμε ένα δείπνο με επίσημο καλεσμένο έναν μακρινό συγγενή, τον πιθανό κληρονόμο του τίτλου και της περιουσίας των αριστοκρατών της ιστορίας. Ο συγγενής είναι ένας ταπεινός δικηγόρος, ο οποίος τους λέει ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη δουλειά του, αλλά θα τη συνεχίσει κανονικά κάπου πιο κοντά, και θα του μένει χρόνος για να ασχολείται και με την περιουσία. Άλλωστε, προσθέτει, υπάρχει και το weekend. Εκεί βλέπουμε την αντίδραση της Μάγκι Σμιθ, η οποία παίζει το ρόλο της γιαγιάς που εκπροσωπεί ό,τι το πιο συντηρητικό μπορεί να εκπροσωπήσει μια γιαγιά αριστοκρατικής οικογένειας το 1912.
Η αντίδρασή της φαίνεται στο βιντεάκι. Δεν φαίνεται το μέχρι πού ακούστηκαν τα γέλια μου.
Βέβαια, θεωρώ ότι η αντίδραση είναι υπερβολική· μπήκε από τους συγγραφείς για να βγάλει γέλιο, γιατί η λέξη με διάφορες σημασίες της είναι γνωστή, ακόμα κι αν δεν υπάρχει η εργάσιμη εβδομάδα των 5 ημερών για όσους είχαν «a job».
Είμαι περίεργος: Πώς μεταφράστηκε στην τηλεόραση εδώ; Πώς θα το μεταφράζατε εσείς;
Οι διάλογοι (στο βιντεάκι):
—What will you do with your time?
— I've got a job in Ripon. I said I'll start tomorrow.
— A job?! You do know I mean to involve you in the running of the estate?
— Well, don't worry. There are plenty of hours in the day. And of course I'll have the weekend.
— What is a weekend?
Η αντίδρασή της φαίνεται στο βιντεάκι. Δεν φαίνεται το μέχρι πού ακούστηκαν τα γέλια μου.
Βέβαια, θεωρώ ότι η αντίδραση είναι υπερβολική· μπήκε από τους συγγραφείς για να βγάλει γέλιο, γιατί η λέξη με διάφορες σημασίες της είναι γνωστή, ακόμα κι αν δεν υπάρχει η εργάσιμη εβδομάδα των 5 ημερών για όσους είχαν «a job».
Είμαι περίεργος: Πώς μεταφράστηκε στην τηλεόραση εδώ; Πώς θα το μεταφράζατε εσείς;
Οι διάλογοι (στο βιντεάκι):
—What will you do with your time?
— I've got a job in Ripon. I said I'll start tomorrow.
— A job?! You do know I mean to involve you in the running of the estate?
— Well, don't worry. There are plenty of hours in the day. And of course I'll have the weekend.
— What is a weekend?