metafrasi banner

cut into my overhead

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Υποθέτω ότι στο παρακάτω κείμενο το overhead αποδίδεται "λειτουργικές δαπάνες", αλλά πώς θα αποδίδατε το cut into;

This may not be for everyone because it is expensive, but my ROI (Return on investment) was beyond my expectations.

In November 2011 I contracted a cable company in my area, xxxxxxx, to run one text advertisement, on the local news channel. The run was for December 2011 and my overhead was $1,581.00. My ROI? A bit short of 7K. Not the best in terms of money according to some experts, but not bad considering that I also built the largest list of targeted subs in my lifetime.

Thing is... I can't run another ad until I expand my resources. Truth is, that ad sent way too much traffic to my dedicated servers and crashed a lot of my servers. Honestly, the first 72 hours, forced me to lease two additional servers.
Really cut into my overhead.

Like I said, this may not be for everyone, but I thought I would share it with you all - now that it all is finished - until next Christmas anyway.

SBE

¥
Εγώ καταλαβαίνω ότι μειώθηκε το κέρδος του.
Το ξέρω ότι δεν το λέει και ίσως δεν έχει νόημα αυτό που λέω, αλλά...

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Κι εμένα αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Αντί να πει "αυξήθηκαν οι δαπάνες μου", λέει "cut into", που είναι ένα ρήμα που θα το χρησιμοποιούσα για μείωση του κέρδους. "Cut into my profits", δηλαδή θα έλεγα.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Κι εγώ το ίδιο καταλαβαίνω, ότι το κόστος των παραπάνω ανήλθε σε σημαντικό κομμάτι των δαπανών του.

Ενώ κανονικά overheads είναι τα γενικά έξοδα (αντίστοιχο προς την οικονομική έννοια του έμμεσου κόστους), εδώ φαίνεται να χρησιμοποιείται μάλλον με την έννοια του κόστους γενικά, τουλάχιστον στην πρώτη εμφάνιση του όρου. Θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σύνθετους συλλογισμούς για ένα έξοδο (ενοικίαση διακομιστών) που κανονικά δεν είναι overhead, αλλά η περίσταση τον οδήγησε να τραβήξει από τα λεφτά που προορίζονταν για overheads. Έχω όμως την εντύπωση ότι μπορεί να κάναμε overkilling. Άρα: Έγινε πραγματική αφαίμαξη στον προϋπολογισμό μου, ή κάτι τέτοιο.

Θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σύνθετους συλλογισμούς για ένα έξοδο (ενοικίαση διακομιστών) που κανονικά δεν είναι overhead, αλλά η περίσταση τον οδήγησε να τραβήξει από τα λεφτά που προορίζονταν για overheads.
Κι εγώ αυτό κατάλαβα: χρειάστηκε να τραβήξω από το κονδύλι των λειτουργικών μου εξόδων, ή πιο σύντομα υπερέβην τα άμεσα κόστη, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Ευχαριστώ για τη συμβολή σας.

Το overhead είναι τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και το μέσο να αυξήσεις το κέρδος σου. Από την δική μου εμπειρία και γνώση το overhead σε ερευνητική πρόταση US ακαδημαϊκής ομάδας ήταν σε πολιτειακά πανεπιστήμια ~50% (μ.ο.) επί του ποσού που ζητούσε η ομάδα, ο ερευνητής, το εργαστήριο από το πανεπιστήμιο και ~70% σε ιδιωτικά. Αν έχεις να κάνεις με εταιρίες, το ποσοστό μάλλον αυξάνει. Ιδιωτική εταιρεία (πολυεθνική), υπεργολάβος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (USA), έβαζε 100% επί του ποσού που ζητούσε ο επιστήμονας (ΔΥ) από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση όλο το υποστηρικτικό προσωπικό του ΔΥ είναι/ήταν υπάλληλοι του υπεργολάβου.:clap: