Είναι το ίδιο φαινόμενο που το εγκεφαλογράφημα εγώ το προφέρω ενγκ- και όλοι οι άλλοι εγκ-
Δηλαδή σαν το "γκέμια"; Εκτός του ότι είναι δύσκολο να το προφέρεις, είναι και κακόηχο.
Είναι το ίδιο φαινόμενο που το εγκεφαλογράφημα εγώ το προφέρω ενγκ- και όλοι οι άλλοι εγκ-
Ε όχι και όλοι οι άλλοι! Εγώ πάντως το προφέρω ενγκ.Είναι το ίδιο φαινόμενο που το εγκεφαλογράφημα εγώ το προφέρω ενγκ- και όλοι οι άλλοι εγκ-
*κάναμε και σχετική συζήτηση γι' αυτό και το επιχείρημά τους ήταν ότι δεν γράφεται -νγκ-. Ο ένας ήταν ερασιτέχνης ηθοποιός, γιος επαγγελματία του θεάματος, αλλά μάλλον δεν θεωρούσαν απαραίτητα τα μαθήματα ορθοφωνίας στην οικογένεια.
Νομίζω ότι η συγγνώμη είναι η απόλυτη εξαίρεση των στοιχειωδών κανόνων της προφοράς. Γράφουμε μεν δύο γάμμα, αλλά δεν προφέρουμε "συγκνώμη" ούτε καν κάποιο είδος "νγ" ή παρατεταμένου γάμμα, όπως κάνουμε καμιά φορά με τον συγγραφέα ή το συγγνωστό. Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις όπου συλλαμβάνω τον εαυτό μου οφσάιντ γιατί δεν μου πάει να το γράψω με ένα γάμμα, όσο κι αν δεν καταφέρνω να βρω μια πειστική δικαιολογία.