...
Jockey full of bourbon - Tom Waits
...
Jockey full of bourbon - Tom Waits
Last edited by daeman; 03-06-2014 at 09:10 PM. Reason: title and artist added
φλαμένκο με τάμπλα και ισπανοράπ
7º Festival O Gesto Orelhudo 2008
Ακούγοντας αηδόνια έξω απ' το παράθυρό μου, έψαξα χωρίς επιτυχία να βρω την εκτέλεση αυτού του κλασικού σεφαραδίτικου από τη Suzy (που μου αρέσει πολύ για τη φωνή της και την ατμόσφαιρα που αποπνέει), αλλά και τούτη η ορχηστρική είναι καλή:
Arik Davidov - trumpet Benjamin Ashkenazy - conductor and orchestration Vidin State Philharmonic Orchestra
(Το βίντεο είναι χάλια· μην το δείτε, ακούστε το δυνατά!)
La rosa enflorece, en el mes de mayo
Mi alma s'escurece, sufriendo de amor
Sufriendo de amor
Los bilbílicos cantan, suspirando el amor
Y la pasión me mata, muchigua mi dolor
Muchigua mi dolor
Más presto ven palomba, más presto ven a mí
Más presto tú mi alma, que yo me voy morir
Que yo me voy morir
La rosa enflorece, en el mes de mayo
Mi alma s'escurece, sufriendo de amor
Sufriendo de amor
Sufriendo de amor
Κάλπη ή παραλία;
Για όσους μπήκαν στο δίλημμα, ορίστε μια ένα κομμάτι που βρίσκεται ψηλά στην προσωπική μου πρώτη δεκάδα των χαρμόσυνων, με ανάλαφρη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα! It always makes my day!
Και μια που ανέφερα τη δεκάδα των χαρμόσυνων, αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση:
Μπορεί να μη συμφωνεί απόλυτα με τις κατευθύνσεις που δίνει ο Νίκελ στην πρώτη δημοσίευση αυτού του νήματος: αλλά υποψιάζομαι ότι κάποιοι ίσως αναφωνήσουν:
παρότι δεν γνωρίζω την ηλικία τής Porkcastle, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ρωτήσω γυναίκα την ηλικία της!![]()
Last edited by daeman; 14-09-2015 at 05:26 PM. Reason: video link update
Με αφορμή αυτό το νήμα, θυμήθηκα τους TransGlobal Underground, τον αργαλειό που ύφαινε πολλές μαζί τις μουσικές του κόσμου, πέρα από σύνορα, κράτη και εθνότητες:
Κι ένα ωραίο και πρωτότυπο που ορίζεται από κάποιους ως turntabulism (πικαπισμός;), από την παρέα των Παριζιάνων με το όνομα Birdy Nam Nam. Abbesses:
το οποίο όνομα, κατά πάσα πιθανότητα, προέρχεται από αυτό:
Last edited by daeman; 03-12-2014 at 11:35 PM. Reason: video links update
Κι ένα χορευτάδικο με εκπληκτικό μπάσο, για θερινά ταράτσα πάρτι:
Bookmarks