metafrasi banner

couch-potato

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ ξέρω μόνο το «καναπεδάκιας». Αλλά το πεδίο είναι ανοιχτό για δημιουργικές λεξιπλασίες.
 
Μαμούχαλος ή τηλεορασόπληκτος επειδή συνήθως ο καναπές συνοδεύεται και με ατελείωτες ώρες τηλεόρασης.

Ενίοτε είναι και μονόχνωτος ή αντικοινωνικός...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ένα μικρό σπρωξιματάκι...

Μήπως καμιά καινούργια ιδέα; Αφού εμένα μου τυχαίνουν, τι να κάνω;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μούχλας είναι καλό. Επίσης, που δεν ξεκουνιέται (με περίφραση).
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τεμπελχανάς, μουργέλας, κοπρίτης, τεμπελόσκυλο.
 
Homo Arazus, τηλεπρεζάκι, "έχει βγάλει ρίζες στον καναπέ" (περιφραστικά).
(Το Homo Arazus υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα... είναι το κόμμα που προσπαθούσαμε να κατεβάσουμε στις εκλογές στο ΤΕΙ Αθήνας. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, αλλά δυστυχώς τα μέλη μας είχαν μια ροπή προς την αδράνεια (βλέπε "έχει βγάλει ρίζες" με παραλλαγή "έχει βγάλει ρίζες στο γκαζόν") και έτσι καταλήξαμε στο "πού να τρέχεις τώρα" και το κόμμα δεν κατέβηκε ποτέ...:( )
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Λεξιπλασίες της Μαριάννας Τζιαντζή στην Καθημερινή, που μπορούμε να πούμε ότι είναι σοβαρές, σε επίπεδο πρωτολογισμού:

Ο καναπεδάνθρωπος, που περνούσε πολλές ώρες βιδωμένος στον καναπέ, με το βλέμμα καρφωμένο στην τηλεόραση-βωμό και τα δάχτυλα στο τηλεκοντρόλ, δεν υπάρχει πια ή μάλλον γερνάει, γίνεται αναχρονιστικός. Τη θέση του παίρνει ο οθονάνθρωπος, ο κολλημένος στην οθόνη του υπολογιστή, του ipad, του smartphone, της ταμπλέτας, του λάπτοπ και όχι μόνο της τηλεόρασης.
http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_columns_2_27/10/2012_499987

Ο καναπεδάνθρωπος, για το couch potato. Που πράγματι αντικαθίσταται από τον οθονάνθρωπο. Και τους τύπους που μονολογούν με το βλέμμα στο υπερπέραν.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ο οθονάνθρωπος βρήκε σήμερα τις φωτογραφίες του. Εμένα μου ήρθαν σε ηλεμήνυμα, αλλά, επειδή είναι πολλές, σας παραπέμπω σε κάποιον ιστότοπο.

http://nj1015.com/these-photos-are-proof-albert-einstein-was-correct-about-technology/

Για το απόφθεγμα που βάζουν στο στόμα του Αϊνστάιν («I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots»): αν είπε κάτι τέτοιο ο Αϊνστάιν, δεν το είπε έτσι. (Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιπέρι θα ήθελα να βάλω στο στόμα όλων αυτών των δημιουργών αποφθεγμάτων.)
 
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλά περιγράφουν την αλήθεια αυτές οι φωτογραφίες... :(
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η μοναδική μου επιφύλαξη σε αυτό το σετ των φωτογραφιών είναι αυτή στο μουσείο --κι αυτό επειδή ελπίζω (μάταια, μάλλον) ότι οι πρωταγωνίστριες διαβάζουν στα κινητά τους την περιγραφή των εκθεμάτων... :)
 
Top