Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: limited or no connectivity

  1. #1
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,055
    Gender
    Female

    limited or no connectivity

    Μου παρουσιάστηκε ξαφνικά στο κομπιούτερ που χρησιμοποιώ στη σχολή για το μάθημά μου. Είναι αρκετά παλιό ΗΡ, με ΧΡ και SP2, ακριβώς όπως λένε σ' αυτά τα δύο φόρουμ:
    http://forums.practicallynetworked.c...?threadid=5872
    http://www.geek.com/forums/topic/lap...ccess-internet

    Ισχύουν ακριβώς αυτά που λένε κι αυτοί: Εξαιρετικό σήμα, αλλά limited or no connectivity. Επίσης αδυναμία ενσύρματης σύνδεσης, πάλι limited or no connectivity, τη στιγμή που είναι συνδεδεμένο με καλώδιο με το ρούτερ. Έκανα ό,τι λένε σ' αυτά τα φόρουμ, winsock fix και όλα τα άλλα, αλλά τζίφος.

    Καμιά ιδέα;
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  2. #2
    Mod Almighty Palavra's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groussherzogtum Lëtzebuerg
    Posts
    13,630
    Gender
    Female
    Το παθαίνω κι εγώ, και αφού έψαξα γενικώς και ειδικώς, και πήρα και τη Hell On Line που μου είπε να πάρω τεχνικό γιατί φταίει, λέει, ο υπολογιστής που χρησιμοποιούσα, πήρα τον τεχνικό τηλέφωνο που μου είπε να βγάλω το ρούτερ από την πρίζα για 1-2 λεπτά τουλάχιστον (αν θυμάμαι καλά για να πάρει άλλη IP, αλλά σε περίπτωση που δεν θυμάμαι καλά και είπα βλακεία μη βαράτε), να το ξανασυνδέσω και δεν θα είχα πρόβλημα. Και πράγματι.

    Το δοκίμασες αυτό;
    The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that "my ignorance is just as good as your knowledge".
    -Isaak Asimov

  3. #3
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,055
    Gender
    Female
    Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα του παρόχου ή του ρούτερ, γιατί όλα τα άλλα κομπιούτερ μέσα στο εργαστήριο συνδέονται κανονικά. Δεν είναι ότι το ρούτερ δεν έχει ίντερνετ, το δικό μου κομπιούτερ παρουσιάζει limited or no connectivity.
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  4. #4
    Mod Almighty Palavra's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groussherzogtum Lëtzebuerg
    Posts
    13,630
    Gender
    Female
    Και στο χώρο στον οποίο αναφέρομαι υπήρχαν άλλοι 2 υπολογιστές που συνδέονταν χωρίς πρόβλημα, και ο μόνος που δεν έμπαινε ήταν ο συγκεκριμένος, ενώ ταυτόχρονα παρουσίαζε αυτό το μήνυμα.
    The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that "my ignorance is just as good as your knowledge".
    -Isaak Asimov

  5. #5
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,055
    Gender
    Female
    Είχες απόλυτο δίκιο. Μόλις έκλεισα το ρούτερ, δεν χρειάστηκε καν να το ξανανάψω για να συνδεθώ με δίκτυο. Το κομπιούτερ μου συνδέθηκε αυτομάτως με ένα αφύλαχτο δίκτυο της περιοχής.
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  6. #6
    Senior Member Hellegennes's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    6,418
    Όταν γίνεται αυτό, σημαίνει ότι δεν παίρνει σωστή διεύθυνση. Ένα κλείσιμο του ρούτερ, συνήθως διορθώνει το πρόβλημα.

  7. #7
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,055
    Gender
    Female
    Ναι, μόλις έκλεισα το ρούτερ, ξαφνικά συνδέθηκε με ένα άσχετο δίκτυο, αλλά μόλις το ξανάνοιξα το πρόβλημα ξανάρχισε από την αρχή. Δεν βελτιώθηκε τίποτα. Θα έμενα συνδεδεμένη με το άσχετο δίκτυο, αλλά το σήμα του ήταν πολύ αδύνατο.
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  8. #8
    Administrator Zazula's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    17,426
    Gender
    Male
    Αυτό που πιστεύω πως εννοεί ο Hellegennes με το «δεν παίρνει σωστή διεύθυνση» έχει να κάνει με ΙΡ conflict. Έχω παρατηρήσει ότι τα μηχανάκια κατά κανόνα θυμούνται την τελευταία ΙΡ με την οποία συνδέθηκαν στο LAN και ξεκινάνε επιχειρώντας να ξαναπάρουν την ίδια. Συχνά όμως ένα άλλο μηχανάκι στο ενδιάμεσο έχει πάρει αυτήν την ΙΡ, κι αρχίζουν τα παρατράγουδα. Οπότε για σιγουριά κάνουμε το λεγόμενο power cycle: Κλείνουμε ένα-ένα όλα τα πισιά, κλείνουμε κατόπιν το switch (αν υπάρχει) και τέλος το ρουτεράκι. Περιμένουμε καναδυό λεπτά και κατόπιν τ' ανοίγουμε με σειρά αντίστροφη απ' αυτήν που τα κλείσαμε (πρώτο το ρούτερ ν' ανέβει κανονικά να συγχρονίσει κλπ, μετά τυχόν switch και τέλος τα πισιά — εγώ θα ξεκίναγα με πρώτο αυτό που δεν εννοεί να συντονίσει).

  9. #9
    Senior Member Hellegennes's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    6,418
    Κλείσε το ρούτερ σου για καμμιά ώρα. Αν δεν γίνει τίποτα, δοκίμασε να μπεις στις ρυθμίσεις του και να το γυρίσεις στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (αυτό θα επαναφέρει και τον κωδικό στον αρχικό, αν τον έχεις αλλάξει).

    Επίσης, μήπως πριν αρχίσει να παρουσιάζεται το πρόβλημα είχες εγκαταστήσει τίποτα; Πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα είχε μεσολαβήσει κλείσιμο του υπολογιστή; Τι IP διεύθυνση σού δείχνει ότι χρησιμοποιεί; Αυτό το τελευταίο μπορείς να το δεις από την προβολή κατάστασης (view status αν έχεις αγγλική έκδοση Windows). Παρακάτω παραθέτω μια εικόνα με το πού πρέπει να πατήσεις για να το δεις (είναι από vista, αλλά και στα XP είναι παρόμοιο το interface). Σημείωσε ότι πρέπει το DHCP πρέπει να φαίνεται ενεργό και η διεύθυνση να είναι του τύπου 192.ΧΧΧ, όπως φαίνεται στην εικόνα:

    Click image for larger version. 

Name:	syndesi.jpg 
Views:	28 
Size:	92.5 KB 
ID:	2399

  10. #10
    Administrator Zazula's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    17,426
    Gender
    Male
    Το SSID σου είναι κρίση αυτοκριτικής ή αυτοθαυμασμού, Hellegennes;

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •