LostVerse
Member
Δεν κάνουμε διαγωνισμό θυμάτων εδώ, Lost Verse.
Αν πράγματι δεν κάνουμε διαγωνισμό θυμάτων εδώ, τότε πρέπει να πάψεις να αναφέρεις τα θύματα του ναζισμού πριν 70 τόσα χρόνια σε κάθε περίσταση (έστω κι αυτά τα λάθος νούμερα που παράθεσες ) διότι αφενός όπως έχω εξηγήσει πολλάκις η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά από συγκεκριμένους χώρους αποτελεί πιο πολύ διαφήμιση για την ΧΑ παρά δυσφήμιση, ακριβώς λόγω της πολιτικής ταυτότητας αυτών που επικαλούνται τα θύματα του ναζισμού, και αφετέρου, η αναφορά αυτή από μόνη της δεν αποτελεί επιχείρημα κατά της ΧΑ (εκ του αποτελέσματος κρίνοντας) απλά και μόνο διότι δεν αποτελεί ανταπάντηση στα προβλήματα που η ΧΑ ευχαγγελίζεται ότι έχει λύσεις. Για την ακρίβεια, ένα τέτοιο επιχείρημα αποτελεί τον κατ' εξοχήν ορισμό της υπεκφυγής.
(Επίσης, από ό,τι θυμάμαι, δεν έγραψα εγώ πουθενά ότι πρέπει να πείσουμε κάποιον τι να ψηφίσει, μήπως με μπερδεύεις με τον Νίκ-Ελ;)
Δεν το έγραψες εσύ η ίδια, το έγραψε όντως ο Νίκ-Ελ σε μήνυμα που προηγείται από δικό σου, στο οποίο μήνυμά σου δεν γράφεις πουθενά ότι διαφωνείς. Αν διαφωνείς καλώς, το παίρνω πίσω, αλλά από τα συμφραζόμενα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Δόκτωρ, δεν ξέρω αν η μικρή πριμοδότηση του πρώτου κόμματος είναι θεμιτή, αλλά ειδικά για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να υπάρχει απλή αναλογική, ώστε οι πολιτικές δυνάμεις να εξαναγκάζονται να συνεργαστούν, καθώς υπάρχει σοβαρό έλλειμμα διάθεσης συνεργασίας, σαν κουλτούρα.
Δεν πιστεύω ότι αν μειωνόταν το όριο % για είσοδο στην βουλή θα αυξανόταν η διάθεση συνεργασίας. Έτσι ή αλλιώς, διάθεση συνεργασίας υπάρχει και τώρα, πράγμα που αποδεικνύεται από τις συνεχείς μεταγραφές από το ένα κόμμα στο άλλο, και την αλλαγή ιδεολογίας (sic) από ορισμένους σαν να ήταν πουκάμισα. Συνεργασία δεν υπάρχει, όταν παίζονται ηγεσίες και καρέκλες, αλλά δε νομίζω ότι αυτό είναι ελληνική αποκλειστικότητα.
Στο μέτωπο της παράλληλης συζήτησης, για να γνωριζόμαστε σιγά-σιγά: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1397461.
Καλά ξεμπερδέματα.
Το να κατηγορήσεις τον αντίπαλό σου (ακόμα και βάση να έχουν οι κατηγορίες) δεν είναι απαραίτητα αρκετό για να κρύψει την δικιά σου ανεπάρκεια. Πολύ φοβάμαι ότι αν η επιχειρηματολογία κατά της ΧΑ μετουσιώνεται στο παραπάνω άρθρο, στις επόμενες εκλογές το 7% θα έχει γίνει 15%. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά έτσι ή αλλιώς και το 7% ακόμα, προέκυψε αν και με πλειάδα αντίστοιχων άρθρων σε όλο το διαδίκτυο και ταυτόχρονα με μηδενική κάλυψη από τα mainstream media. Και σημειωτέον ότι ακολούθησε αμέσως μετά από το τίποτα (εκλογές 2007) και το 0,3% (εκλογές 2009). Και καλά το ιντυμίντια το ξέρω και δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Οι υπόλοιπες δημοκρατικές/προοδευτικές δυνάμεις (με sic και χωρίς, εντός κι εκτός εισαγωγικών) δεν βλέπουν ότι τα αντίμετρα που υιοθέτησαν απλώς δεν είχαν αποτέλεσμα; Τόσος στρουθοκαμηλισμός πια;
Για την παράλληλη συζήτηση:
Νομίζω ότι τα λέει καλα στο 27 ο panadeli, και προσθέτω ότι εκτός από τη στάση του κακομαθημένου παιδιού, που την έχουν επιδείξει με κάθε τρόπο τα τελευταία δυο χρόνια όλοι οι Έλληνες (και φυσικά με την ενθάρρυνση των ΜΜΕ και πολλών ανεύθυνων πολιτικών), παίζει και κάτι άλλο, που το άκουγα πολύ τις τελευταίες μέρες: νέο φρούτο η ΧΑ, χωρίς προηγούμενη ανάμιξη στην εξουσία. Αυτό κάλυπτε την ανάγκη μιας μεγάλης, όπως φάνηκε, μερίδας των ψηφοφόρων, που δεν την έπιασαν τα άλλα κόμματα.
Το ότι πολλά κόμματα δεν έπιασαν κάποια προβλήματα της κοινωνίας βάσει των οποίων ψήφισε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων (κι όχι μόνο ή ειδικά της ΧΑ) είναι δεδομένο. Το ότι πολλά από αυτά τα κόμματα εξακολουθούν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και μετά τις εκλογές, είναι επίσης δεδομένο.
Προσθέτοντας σε αυτό κι αυτό που λέει ο Lost, ότι δηλαδή κάποια θέματα κοιτάξαμε να τα σπρώξουμε κάτω από το χαλί εδώ και δεκαετίες. Σε συνδυασμό με το ότι αυτά τα θέματα, σε μια ακόμα ένδειξη της παράκρουσης που μας κατέχει, είχαν πάρει κεντρική θέση στην προεκλογική εκστρατεία, αντί για το γνωστό φλέγον ζήτημα** (επίτηδες δε λέω ποιο) που όμως το ρημάδι χρειάζεται και γνώσεις και πρόγραμμα για να το συζητήσεις, τελικά καταντάς να πεις και μη χειρότερα. :scared:
Το γνωστό φλέγον ζήτημα... μάλιστα. Θεωρώ ότι σ' αυτές τις εκλογές περισσότερο από κάθε άλλη φορά υπήρξε ψήφος με κριτήριο τοπικό χαρακτήρα. Αρκεί να τσεκάρει κάποιος ποσοστά συγκεκριμένου κόμματος σε περιοχές όπως Άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, Πατήσια κτλ. Από κάποιο σημείο και μετά, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση, κι όποιος αρέσκεται να λέει ότι βρέχει όταν τον φτύνουν, είναι άξιος της μοίρας του.
Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να εκπροσωπήσει αυτόν το χώρο....
Μου άρεσε πολύ το κείμενό σου -ειλικρινά- ωστόσο εκτιμώ ότι η κατάσταση είναι αρκετά πιο πεζή από την παραπάνω πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να εξασφαλίσει καρέκλες στον Αντρέα και στους φίλους του καθώς και εξυπηρετήσεις στον περίγυρό του. Το ΠΑΣΟΚ κατέρευσε όχι επειδή απογοήτευσε την κοινωνία, αλλά απλώς επειδή τελείωσαν τα δανεικά. Σοσιαλισμός χωρίς τα χρήματα των άλλων δεν γίνεται. Τουλάχιστον όχι σ' αυτήν την χώρα.