Πού πήγαν τα attachments του Outlook Express;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ως γνωστόν, τα attachments των emails του Outlook Express αποθηκεύονται σε έναν κρυφό φάκελο που λέγεται Content.IE5 που βρίσκεται μέσα σ' έναν άλλο φάκελο που λέγεται Temporary Internet Files.

Π.χ. να τι βλέπω ανοίγοντας ένα παλιό attachment. Το έγγραφο Τάδε.doc βρίσκεται στην εξής θέση:
C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\CFBU446S\tade.doc

Είναι αλήθεια όμως αυτό; Ανοίγοντας τον φάκελο Local Settings κάτω από την επωνυμία User, βρίσκω μόνο τρεις φακέλους που κανένας δεν ονομάζεται Temporary Internet Files. (Εννοείται ότι έχω επιλέξει show hidden folders, γιατί αλλιώς δεν θα έβλεπα ούτε τα Local Settings.) Υπάρχει όμως ένας φάκελος που ονομάζεται Temp, που περιέχει έναν φάκελο Temporary Internet Files, κι αυτός περιέχει έναν φάκελο που ονομάζεται Content.IE5, αλλά αυτός είναι άδειος, δεν περιέχει τίποτα που ονομάζεται CFBU446S. Περιέχει μόνο ένα μικρούτσικο αρχείο που λέγεται index.dat.

Πάμε αλλιώς: Βάζω search για να ψάξω όλον τον σκληρό δίσκο, μπας και βρω το CFBU446S. Δεν υπάρχει πουθενά, παρά το γεγονός ότι το έγγραφο Τάδε του attachment ανοίγει κανονικά και μου λέει ότι βρίσκεται στη θέση C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\CFBU446S.

Πάμε αλλιώς: Ψάχνω τη δυνατότητα να μεταφέρω αλλού την αποθήκη των attachments. Διαβάζω το εξής άρθρο που λέει πώς να τροποποιήσω το registry για να αλλάξω αποθήκη των attachments.

  1. Start the Registry Editor. From the Windows Start menu, select Run. In the Run box, type regedit and click OK.
  2. In the Registry Editor, locate the following key:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
  3. Right-click the Personal entry in this key, and select Modify in the popup menu.
  4. Change the path in the Edit String dialog box to the new location for the attachments, and click OK.
  5. Close the Registry Editor. Select Exit from the File menu.
Μόλις φτάνω στο 3, δηλαδή Personal, Modify, τι γράφει ως τρέχουσα αποθήκη των attachments; My Documents, κάτι που δεν ισχύει φυσικά. Αν εννοεί, βέβαια, τι βγάζει ως default πρόταση αποθήκευσης όταν του ζητήσεις να κάνει save attachments, ευχαριστώ πολύ, δεν θέλω αυτό, θέλω να μάθω πού είναι τα αποθηκευμένα attachments που δεν τα έκανα εγώ save.

Τι κάνουμε τώρα;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Για να μην σε μπερδεύω, έτσι όπως το διατύπωσα: Πρέπει να είναι ξετσεκαρισμένο το Hide protected operating system files.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Πού είναι αυτό; Έχω μόνο show hidden files and folders, δεν έχω show system folders.

Edit: OK, το ξετσεκάρισα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το Outlook Express δεν σώζει χωριστά τα συνημμένα. Είναι μέρος του ίδιου αρχείου όπου έχει και το κείμενο των μηνυμάτων (του Inbox.dbf στο Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data\Identities\{χ9999}\Microsoft\Outlook Express).

Αποθηκεύει προσωρινά κάποια αρχεία αν κάνουμε το λάθος (κάπου υπάρχει σχετικό νήμα) να ανοίξουμε το αρχείο και να αρχίσουμε να το επεξεργαζόμαστε. Τότε, αν κάποια στιγμή ξανανοίξουμε το συνημμένο (που ανοίγει από το αρχικό μεγάλο αρχείο και δεν έχει πειραχτεί), τρέχουμε σαν τρελοί να βρούμε πού σώσαμε το πειραγμένο. Θα το βρούμε με τον τρόπο που περιγράφει εδώ:
http://email.about.com/od/outlookex...Opened_from_Windows_Mail_or_OE_Are_Stored.htm
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δυστυχώς ξέρω πολύ καλά τη διαδικασία. Και άλλοτε μου έχει συμβεί να ψάχνω σαν τρελή αυτούς τους περίεργους φακέλους που περιέχουν τα attachments. Μόνο που τώρα δεν βρίσκονται πουθενά. Αφού ξετσεκάρισα το hide protected system files, εμφανίστηκε άλλος ένας φάκελος Temporary Internet Files, ο οποίος περιέχει μόνο cookies, τίποτε άλλο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Όπως είσαι πάνω στη γραμμή διευθύνσεων στο Content.IE5 και ο explorer σού δείχνει το κενό, πήγαινε εσύ στη γραμμή και πρόσθεσε με το χέρι το /CFBU446S, και πάτα Enter.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μπράβο, καταπληκτικέ Σάκη! Μόνο έτσι εμφανίζεται ο φάκελος Content.IE5 και τα περιεχόμενά του. Αν γράψεις με το χέρι το όνομα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Και στο παράθυρο του DOS, αν δεν κάνω λάθος. Εκεί μπορείς να αλιεύεις και π.χ. αρχεία ήχου ή βιντεάκια που αποθηκεύτηκαν στην cache.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όχι, άνοιξα και περιβάλλον DOS, αλλά δεν φαίνονταν αυτά τα αρχεία.
 

daeman

Administrator
Staff member
[...]Αποθηκεύει προσωρινά κάποια αρχεία αν κάνουμε το λάθος (κάπου υπάρχει σχετικό νήμα) να ανοίξουμε το αρχείο και να αρχίσουμε να το επεξεργαζόμαστε. Τότε, αν κάποια στιγμή ξανανοίξουμε το συνημμένο (που ανοίγει από το αρχικό μεγάλο αρχείο και δεν έχει πειραχτεί), τρέχουμε σαν τρελοί να βρούμε πού σώσαμε το πειραγμένο. Θα το βρούμε με τον τρόπο που περιγράφει εδώ:
http://email.about.com/od/outlookex...Opened_from_Windows_Mail_or_OE_Are_Stored.htm

Ορίστε το σχετικό νήμα.
 
Top