metafrasi banner

factual entertainment channel

thistle

New member
Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής: γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια καθιερωμένη απόδοση για το "factual entertainment channels" (κανάλια που τα προγράμματά τους είναι, ας πούμε, κάτι ανάμεσα σε ντοκιμαντέρ και ριάλιτι).

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν ξέρω, αλλά, πατώντας πάνω στο μπαμπινιωτικό (;) «θέαμα καθημερινότητας» για το ριάλιτι σόου, προτείνω «(ψυχαγωγικό) κανάλι παρατήρησης της καθημερινότητας».
 

thistle

New member
Ευχαριστώ πολύ! Ενδιαφέρουσα απόδοση, αλλά μάλλον χρειάζομαι κάτι λίγο πιο παιχνιδιάρικο, πιο θελκτικό, καθώς προορίζεται για τη διαφήμιση και προώθηση ενός νέου καναλιού. Άλλες ιδέες; :-)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
κανάλι μορφωτικής διασκέδασης
κ. γνωστικής ψυχαγωγίας
ψυχαγωγικό κ. γνώσεων
 
Δεν έχω ιδέα απ' όλα αυτά ούτε ενδιαφέρον να τα ψάξω, οπότε βασίζομαι μόνο σε όσα ειπώθηκαν εδώ. Μήπως θα έκανε, παρ' όλη την ασάφειά της, η απόδοση κανάλι ζωντανής ψυχαγωγίας;
 

thistle

New member
Μάλλον με λιγότερο "ποιοτικό" περιεχόμενο. Προς την πιο ριάλιτι, κουτσομπολίστικη, θα λέγαμε, πλευρά της πραγματικότητας...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το factual entertainment βλέπω ότι είναι ευφημισμός, του τύπου "κοινωνική κριτική υψηλού επιπέδου" αντί για "κουτσομπολιό. Αντί να πουν "σας ψυχαγωγούμε κουτσομπολεύοντας", λένε "σας ψυχαγωγούμε με τεκμηριωμένα γεγονότα".

Ας το πούμε λοιπόν "τεκμηριωμένη ψυχαγωγία".
 

daeman

Administrator
Staff member
...
κανάλι ρεαλιστικής ψυχαγωγίας

ρεαλιστικός ... 2. που λαβαίνει υπόψη του την πραγματικότητα όπως είναι, χωρίς να την εξιδανικεύει ή να την εξωραΐζει.

... μάλλον χρειάζομαι κάτι λίγο πιο παιχνιδιάρικο, πιο θελκτικό, καθώς προορίζεται για τη διαφήμιση και προώθηση ενός νέου καναλιού. Άλλες ιδέες; :-)

Για να παραπέμπει και στα ριάλιτι και στα ντοκιμαντέρ και να κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι και στις «ρεαλιστικές» ταινίες, εκείνες που παίρνουν μάτι. Ο ρεαλισμός κι ο νεορεαλισμός δεν έχουν θέση σ' αυτό το ανέκδοτο, βέβαια.
 

rogne

¥
Κυκλοφορεί λίγο στα καθ' ημάς και το "ριαλιτοκάναλο", αν θες να ρίξεις αντιστοίχως το επίπεδο ;-)
 

nickel

Administrator
Staff member
Πολύ ωραία. Να προσθέσω κι εγώ μερικά χύμα:

τελεβιζιόν βεριτέ
το αχόρταγο μάτι
το κανάλι της καθημερινότητάς μας
το μικροσκόπιο της καθημερινότητας
το ανακατωσούρικο κανάλι
 
Top