Απόνερα της συζήτησης για το δημοψήφισμα (2015)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
[Αντίγραφο του μηνύματος εδώ: http://lexilogia.gr/forum/showthrea...-ή-Syriza-exit&p=247623&viewfull=1#post247623 ]

Επειδή η ώρα για καλολογικά σχήματα έχει τελειώσει από καιρό:

(1) Η ταύτιση Σύριζα με ΧΑ γίνεται πρώτα πρώτα από όσους προσπαθούν να μετατρέψουν το 62% ενός ζαλισμένου Όχι σε ψήφο επιβεβαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής. Ενός Όχι όπου καθένας που το έχει ψηφίσει, το κατάλαβε κατά πώς του κατέβαινε και όπου ψήφισε Όχι και η ΧΑ κατά 80% (βλ. πίνακες).

(2) Στην ευρωβουλή δεν λένε στον Τσίπρα μόνο αυτά. Τον ρωτάνε π.χ. και (α) γιατί δεν έκανε τίποτε μεταρρυθμιστικό έξι μήνες τώρα και (β) γιατί ακολουθεί τις πρακτικές των προηγουμένων (με παραδείγματα, μάλιστα). Επίσης, οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές του (Χρυσόγονος) τον έχουν ενημερώσει από μήνες πού οδηγούσε η βαρουφοπολιτική.

(3) Εδώ μέσα ποτέ δεν ήταν ώρα για κομματικές αντιδικίες και ειρωνείες. Από την πρώτη μέρα της κρίσης φωνάζουμε κάποιοι ότι το πρόβλημα δεν είναι κομματικό αλλά εθνικό, κοινωνικό και πολιτισμικό. Η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει τη βοήθεια των υπόλοιπων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά οφείλει πρώτα μια ειλικρινή συγγνώμη σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό για τις ακρότητές της (τελευταία από τις οποίες ήταν το ίδιο το γελοίο ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα και προτελευταία η προκήρυξή του, που απέκλεισε την Ελλάδα από κάθε διεθνή αγορά).

Η κυνική παραδοχή του Τσακαλώτου ότι η περιπέτεια με το δημοψήφισμα και τη μη υπογραφή συμφωνίας πριν από τις 30/6, που άφησε τη χώρα ξεκρέμαστη, άφραγκη, φτερό στον άνεμο, επειδή δεν θα πέρναγε από το κόμμα (λες και δεν διαλύθηκαν τα άλλα κόμματα προηγουμένως μην μπορώντας να περάσουν πολύ πιο δύσκολα μέτρα σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες) δείχνει ότι υπάρχει ακόμη απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι να υπάρξει πραγματική και όχι ονομαστική εθνική ενότητα.


Όσοι επικαλούνται τώρα την εθνική ενότητα, τώρα, αφού διαλύθηκε σε ένα εξάμηνο ό,τι ψευτοστήθηκε με χιλιάδες λάθη και τζαναμπετιές των ταγών και με πόνο και αίμα, πολύ αίμα του ελληνικού λαού, χρωστάνε πρώτα στον εαυτό τους να καταλάβουν τι έγινε αυτά τα πέντε χρόνια. Και χρωστάνε να δείξουν δημόσια ότι το έχουν καταλάβει.
 
Last edited by a moderator:
Τι έγινε αυτά τα πέντε χρόνια; Επιδεινώθηκε η κατάσταση της χώρας και φτάσαμε 100 βήματα εγγύτερα στην χρεοκοπία, από τα 101 που απείχαμε το 2009. Α, ναι, μειώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα, πολύ μικρό επίτευγμα σε σχέση με την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή μεγέθους tsar bomba που συντελέστηκε,
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Τίποτε άλλο, πήρες είδηση; Για παράδειγμα τις μάχες κάθε κογκλαβίου, κλίκας, κάστας, φατρίας με τις πλάτες ολοένα και πιο αδίστακτων πολιτικάντηδων να περάσει το κόστος που τους αναλογεί στους πιο αδύναμους και απροστάτευτους της κοινωνίας, στο ξεπάτωμα της νέας γενιάς υπέρ των κάθε λογής πελατών και στο κανάκεμα κάθε ταπεινού ανθρώπινου ένστικτου για άγρα ψήφων και κατασκευή σταδιοδρομιών;
 

nickel

Administrator
Staff member
Σας παρακαλώ, όχι άλλον ένα γύρο. Ελληγεννή, κάνε μας τη χάρη και πάρε άδεια δύο ημερών. (Και ξαναδιάβασε αυτό.)
 
Τίποτε άλλο, πήρες είδηση; Για παράδειγμα τις μάχες κάθε κογκλαβίου, κλίκας, κάστας, φατρίας με τις πλάτες ολοένα και πιο αδίστακτων πολιτικάντηδων να περάσει το κόστος που τους αναλογεί στους πιο αδύναμους και απροστάτευτους της κοινωνίας, στο ξεπάτωμα της νέας γενιάς υπέρ των κάθε λογής πελατών και στο κανάκεμα κάθε ταπεινού ανθρώπινου ένστικτου για άγρα ψήφων και κατασκευή σταδιοδρομιών;

Μοιάζει να ανήκω σε κάστα, κλίκα, στους πελάτες, στους δυνατούς και προστατευμένους της κοινωνίας και όχι στην νέα γενιά; Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να φωνάζει περισσότερο.

Και μην μου πεις ότι η εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους και η αδυναμία λήψης σοβαρών μεταρρυθμιστικών μέτρων οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ, στην αριστερά ή στο πελατειακό σύστημα. Οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό της στην αδιαφορία να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην ρίζα του από τους κυβερνώντες και από την τρόικα. Όλοι έχουν ευθύνη για την κατάσταση. Αυτά τα πέντε χρόνια έγιναν τρομερά λάθη, όχι γιατί διαδήλωναν οι μεν για να μην χάσουν προνόμια και να επωμιστούν το βάρος οι δε. Το πελατειακό κράτος είναι πρόβλημα, αλλά δεν είναι η αιτία που έγινε ό,τι έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν σε κατέταξα πουθενά και δεν έχεις καταλάβει τίποτα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Είναι λυπηρό. Όταν κάποιος λέει ότι το πελατειακό κράτος δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα διαχρονικά και τα σημερινά χάλια της Ελλάδας, όντως δεν έχει καταλάβει τίποτα.
 
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί μια απλή διαφορά απόψεων μεταφέρθηκε στη χωματερή; Και γιατί ο Νίκελ στο άλλο νήμα λέει στον Ελληγεννή να κάνει δυο μέρες οφ; Έχασα κάτι; Δεν έχει το δικαίωμα να διαφωνήσει; Τι σας ενόχλησε πάλι; Έχω την εντύπωση ότι αν το έλεγε κάποιος άλλος δεν θα αντιδρούσατε έτσι.
 
Το ξέρω ότι δεν ήταν πρόθεσή σου να με προσβάλλεις. Δεν προσβλήθηκα και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα σου το έλεγα με ΠΜ.

Παρά ταύτα και ασχέτως του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν προτίθεμαι να συνεχίσω να συμμετέχω σε ένα φόρουμ που κατηγοριοποιεί τις απόψεις κάποιου ως σκουπίδια (hence "χωματερή"), μόνο και μόνο επειδή δεν αρέσουν σε κάποιους, παρότι δεν περιέχουν ούτε χαρακτηρισμούς ούτε έντονο ύφος ούτε διάθεση αντιδικίας ούτε γενικότερη παραβίαση κανενός κανόνα που διέπει τις ιντερνετικές συνδιαλλαγές (netiquette). Είναι καθαρά πολιτική η βάση της διάκρισης, πράγμα που συνιστά την μετακίνηση είδος λογοκρισίας. Προκαλώ δε τον οποιονδήποτε να υποστηρίξει σοβαρά ότι το #427 παραβαίνει οποιονδήποτε κανόνα της Λεξιλογίας ή της δημόσιας συζήτησης εν γένει ή ότι περιέχει οτιδήποτε αγενές, προσβλητικό ή παρενοχλητικό της συζήτησης.

Ο υγιής διάλογος δεν προωθείται μόνο με λόγια, όταν στην πράξη μετακινούνται δημοσιεύσεις που ενοχλούν -ως απόψεις και όχι ως συμπεριφορά- στα σκουπίδια ή σε κατακερματισμένα νήματα όπου στην ουσία δεν θα υπάρξει αντίλογος και θα θαφτούν στον βυθό της database. Τούτο αποτελεί προσβολή στον διάλογο, στην πολιτισμένη διαφωνία και στο πρόσωπο αυτού που δέχεται αυτής της μορφής το ιντερνετικό bullying.

Θα δώσω την χαρά σε όσους ενοχλούνται από την εδώ παρουσία μου να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και να εγκαταλείψω μια κοινότητα που κάνει διακρίσεις στις απόψεις με βάση το πολιτικό κριτήριο.

Ευχαριστώ όλους τους υπόλοιπους για την παρέα και ζητώ συγγνώμη από όποιον ποτέ προσέβαλα.


ΥΓ: ελπίζω να μη διαγραφεί και το παρόν κείμενο και δεν έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν την προηγούμενη πρόταση οι αποδέκτες της.
 
Ασφαλώς το σχόλιο 427 δεν αντιβαίνει σε τίποτα. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχει πολιτική προκατάληψη, αλλά θα σε παρακαλούσα να την αγνοήσεις και απλώς να μη συμμετέχεις στο πολιτικό φόρουμ, όπου δεν υπάρχει μεγάλη ανοχή στις διαφωνίες προς την κυρίαρχη άποψη. Δόξα τω Θεώ, η Λέξι είναι ένα θαυμάσιο φόρουμ με εκατό πολύ καλές έως σπουδαίες ενότητες, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι έλληνες μεταφραστές και μερικοί άνθρωποι διαμάντια, αρκεί να μη συζητάνε πολιτικά. Δεν είναι ανάγκη να στερηθείς το μείζον για το έλασσον.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δυο διευκρινίσεις επί του θέματος:

α) τα ποστ τα μετέφερα εγώ, θεωρώντας ότι ο Ελληγενής αλλάζει θέμα σε κάτι που εκείνος θέλει να συζητηθεί και ότι θα εκτραπεί για μία ακόμα φορά η ροή της συζήτησης (πράγμα που συνεχίζω να πιστεύω, εξάλλου όπως έχω ξαναπεί είναι μια συμπεριφορά την οποία επαναλαμβάνει).
β) με την επιλογή μου αυτή διαφώνησαν άλλα μέλη της Ι.Ο., επομένως επαναφέρω ξανά εδώ τις αναρτήσεις,
γ) σε περίπτωση που χρειαστεί διάσπαση νημάτων ή αλλαγή θέματος, παρακαλώ απευθυνθείτε σε κάποιον εκ των υπολοίπων μοντ.

Καλό απόγευμα σε όλους.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Λυπάμαι που ανοίγω ένα παράθυρο σε πράγματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση του φόρουμ και την όποια αντιπαράθεση με τον Ελληγεννή.

Χτες, με την πρώτη είδηση που ανακοινώθηκε σχετικά με την προσέλευση Τσακαλώτου χωρίς προτάσεις στο Γιούρογκρουπ, ανεβάσαμε λινκ προς ιστότοπο εφημερίδας (που δεν είναι του γούστου του, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν) όπου η ανταποκρίτρια μετέφερε αυτή την πληροφορία. Αμέσως ο Ελληγεννής μας εγκάλεσε ζητώντας έγκυρη πληροφόρηση (την οποία στο κάτω κάτω μπορούσε να φέρει αυτός επειδή, σε τελευταία ανάλυση ποτέ δεν εμποδίστηκε κανείς να φέρει εδώ όποια σοβαρή πληροφορία είχε (με άλλα λόγια, όχι από γελοία μπλογκ κλπ). Η στιχομυθία διαγράφηκε (αλλά υπάρχει φυσικά στη μνήμη του φόρουμ), ο Ελληγεννής έκανε πάλι παράπονα και ακολούθησε η επόμενη ανταλλαγή ΡΜ μεταξύ μας, για την οποία ενημέρωσα μέλη της διαχειριστικής ομάδας.

Η διαχειριστική ομάδα δεν έχει εμποδίσει τον Ελληγεννή να γράφει ό,τι θέλει, αλλά (α) δεν έχει υπαλληλική σχέση για να του προσκομίζει πηγές του γούστου του και (β) δεν έχει λωτοφαγική άνοια ώστε να έχει λησμονήσει τις ώρες που έχει δαπανήσει προσπαθώντας να μαζέψει τις αδεξιότητες και τις δυσαρέσκειες που έχει προκαλέσει στο παρελθόν.

Προφανώς κάποιο μέλος της ΙΟ έκρινε σκόπιμο να μεταφέρει και αυτή τη στιχομυθία στη χωματερή. Δεν το ζήτησα εγώ και ζήτησα να επανέλθει στο κύριο νήμα. Ακολουθούν τα χτεσινά ΡΜ που αντάλλαξε με τον Ελληγεννή:

Hellegennes said:
drsiebenmal said:
H ανταποκρίτρια στο #398 είναι από τις καλύτερα ενημερωμένες στις Βρυξέλλες και στο μεταξύ η πληροφορία αναμεταδόθηκε ακόμη και από το Ρόιτερς. Μην ανοίγεις ξανά τον ίδιο κύκλο που τροφοδοτεί τη Σαβούρα ή Χωματερή ή πωστολένε αυτό το μέρος.

Η μόνη αξιόπιστη πληροφορία που αναμεταδόθηκε είναι ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε τις προτάσεις ρητά και θα τις καταθέσει γραπτώς αύριο. Αυτό έχει απολύτως μηδενική σχέση με το "χωρίς προτάσεις πήγε η ελληνική πλευρά".

Η δε αίτησή μου να παρουσιαστεί αξιόπιστη πρωτογενής πηγή δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο διαγραφή, αντιθέτως συνιστά παραβίαση των όρων χρήσης από την μεριά του συντονισμού. Συγκεκριμένα αυτού:

Respect other points of view and give others the benefit of the doubt — most people are not intentionally rude or unpleasant.

Επίσης η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι αδίκημα και είναι προς συμφέρον της Λεξιλογίαςνα μην αφήνετε να δημοσιεύονται ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις. Η Καθημερινή και η κάθε εφημερίδα ας κάνει ό,τι θέλει, αυτή θα βρει τον μπελά της αν κάποιος το κυνηγήσει. Δεν καταλαβαίνω τι παράλογο βλέπεις σ' αυτό.
Στο μεταξύ κανείς δεν θα βγει να ζητήσει συγγνώμη αν διαψευστεί η είδηση. Μ' αρέσει που ονειρεύομαι σύμπνοια των λαών. Εδώ ένα φόρουμ δεν μπορεί να διατηρηθεί με σεβασμό άλλων απόψεων και γίνονται διαγραφές για λόγους απόψεων.

Όπως παρατηρούμε, ο Ελληγεννής απείλησε έμμεσα τη Λεξιλογία («η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι αδίκημα και είναι προς συμφέρον της Λεξιλογίας να μην αφήνετε να δημοσιεύονται ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις»), πολύ περισσότερο που η είδηση επιβεβαιώθηκε στο μεταξύ. Επίσης, σε ό,τι αφορά εμένα, εκείνο το most people are not intentionally rude or unpleasant έχει ξεπεραστεί κατά πολύ. Δεν μπορώ να ασχολούμαι δύο ώρες κάθε μέρα με τα καμώματα και τις τρολιές του Ελληγεννή --και το ίδιο ισχύει και για άλλα μέλη της ΙΟ. Αναμφισβήτητα δεν είναι rude, αλλά γίνεται επιτυχώς unpleasant.

Ακολουθώντας άλλα μέλη της διαχειριστικής ομάδας, προσωπικά θα θέσω από σήμερα τον Ελληγεννή σε κατάσταση Ignore για να έχω την ησυχία μου και να αποφύγω τις καλόβολες, αλλά όχι και ενήμερες παραινέσεις από συμφορουμίτες που εκτιμώ ιδιαίτερα.
 
Ασφαλώς το σχόλιο 427 δεν αντιβαίνει σε τίποτα. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχει πολιτική προκατάληψη, αλλά θα σε παρακαλούσα να την αγνοήσεις και απλώς να μη συμμετέχεις στο πολιτικό φόρουμ, όπου δεν υπάρχει μεγάλη ανοχή στις διαφωνίες προς την κυρίαρχη άποψη. Δόξα τω Θεώ, η Λέξι είναι ένα θαυμάσιο φόρουμ με εκατό πολύ καλές έως σπουδαίες ενότητες, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι έλληνες μεταφραστές και μερικοί άνθρωποι διαμάντια, αρκεί να μη συζητάνε πολιτικά. Δεν είναι ανάγκη να στερηθείς το μείζον για το έλασσον.


Δεν θα την στερηθώ. Είπα ότι δεν θα συμμετέχω, όχι ότι δεν θα την διαβάζω. Συμφωνώ απολύτως ότι η Λεξιλογία είναι ένας εξαιρετικός χώρος τόσο για την μετάφραση όσο και για τα γλωσσικά ζητήματα γενικότερα. Έχω αξιοποιήσει ήδη αμέτρητες φορές την δεξαμενή γνώσης και συναδελφικής βοήθειας που παρέχει αυτός ο χώρος. Θα βρίσκομαι εδώ αποκλειστικά ως αναγνώστης. Ίσως και να καταθέτω από καιρό σε καιρό πράγματα παντελώς άσχετα με πολιτική ή/και γλωσσολογία, όπως κείμενα περί αστρονομίας. Χρειάζομαι χρόνο για να αναλογιστώ αν θέλω κάτι τέτοιο, πάντως θα διατηρώ πάντα μια επιφύλαξη από 'δώ και στο εξής για οποιοδήποτε κείμενο σκέφτομαι να αναρτήσω. Η Λεξιλογία στον τομέα του διαλόγου με απογοήτευσε. Εξάλλου κάποια άτομα ξεκάθαρα πιστεύουν ότι η παρουσία μου εδώ ενοχλεί κόσμο, οπότε ακόμη και γλωσσικές απορίες να θέλω να εκφράσω δεν ξέρω αν θα είναι σκόπιμο. Δεν μπορώ κάθε μου λέξη να την διαβάζω πέντε φορές πριν την καταθέσω, αναλογιζόμενος μήπως είπα τίποτα που μπορεί να ενόχλησε κάποιον, ακόμα κι αν είναι γραμματική απορία.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
που δεν είναι του γούστου του, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν
Όχι ακριβώς δεν είναι του γούστου του, είχε γράψει έναν αρκετά προσβλητικό χαρακτηρισμό για όσους από εμάς τη διαβάζουμε.
 
Όπως παρατηρούμε, ο Ελληγεννής απείλησε έμμεσα τη Λεξιλογία («η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι αδίκημα και είναι προς συμφέρον της Λεξιλογίας να μην αφήνετε να δημοσιεύονται ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις»), πολύ περισσότερο που η είδηση επιβεβαιώθηκε στο μεταξύ. Επίσης, σε ό,τι αφορά εμένα, εκείνο το most people are not intentionally rude or unpleasant έχει ξεπεραστεί κατά πολύ. Δεν μπορώ να ασχολούμαι δύο ώρες κάθε μέρα με τα καμώματα και τις τρολιές του Ελληγεννή --και το ίδιο ισχύει και για άλλα μέλη της ΙΟ. Αναμφισβήτητα δεν είναι rude, αλλά γίνεται επιτυχώς unpleasant.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι υπήρξε παρουσίαση των προηγούμενων προτάσεων, με βελτιώσεις, αλλά όχι γραπτό κείμενο. Αυτό είναι διαφορετικό από το "χωρίς προτάσεις η κυβέρνηση", στα δικά μου μάτια.

Όμως ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ δεν είναι για να επισημάνω αυτήν την... λεπτομέρεια. Είναι γιατί θεωρώ τεράστια προσβολή α) να δημοσιεύονται προσωπικά μηνύματα χωρίς την συγκατάθεση όλων των εμπλεκομένων και β) να με κατηγορείς ότι απείλησα την Λεξιλογία. Πραγματικά ντροπή και κρίμα μια πρόταση που έγραψα με πεντακάθαρα προστατευτική διάθεση να μεταφράζεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Γίνεται άμεσα αντιληπτή η διάθεσή μου από την αμέσως επόμενη πρόταση, που σημαίνει ότι δεν με νοιάζει η Καθημερινή κι αν θα βγει ζημιωμένη, με νοιάζει η Λεξιλογία. Πραγματικά, δεν έχω άλλα λόγια. Παίρνω πίσω αυτό που έγραψα πιο πάνω. Δεν προτίθεμαι να δημοσιεύσω στο εξής τίποτα στην Λεξιλογία. Πράγματι η κάθε λέξη και φράση μου μπορεί να θεωρηθεί μεμπτή και δεν έχω καμμιά πρόθεση να προσθέτω 30 disclaimers κάτω από κάθε μου μήνυμα για να μην υπάρχει περίπτωση να διαστρεβλωθούν τα όσα γράφω.
 
Ελληγεννή, ξαναδιάβασε προσεκτικά αυτό που σου έγραψε ο sarant στο #433.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ασφαλώς το σχόλιο 427 δεν αντιβαίνει σε τίποτα. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχει πολιτική προκατάληψη, αλλά θα σε παρακαλούσα να την αγνοήσεις και απλώς να μη συμμετέχεις στο πολιτικό φόρουμ, όπου δεν υπάρχει μεγάλη ανοχή στις διαφωνίες προς την κυρίαρχη άποψη. Δόξα τω Θεώ, η Λέξι είναι ένα θαυμάσιο φόρουμ με εκατό πολύ καλές έως σπουδαίες ενότητες, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι έλληνες μεταφραστές και μερικοί άνθρωποι διαμάντια, αρκεί να μη συζητάνε πολιτικά. Δεν είναι ανάγκη να στερηθείς το μείζον για το έλασσον.

Υπέροχο είναι και το πολιτικό φόρουμ. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει (ε, δεν διαβάζω και πολλά). Υπάρχει τεράστια ανοχή προς κάθε πλευρά. Απλώς τυχαίνει να γράφουν μόνο εδώ (και δεν γράφουν αλλού ή σε πολλά άλλα ψηφιακά μέσα) άνθρωποι που ανήκουν σε μια άποψη, ας πούμε, ενώ δεν γράφουν το ίδιο συχνά άνθρωποι άλλων απόψεων (που μπορεί να μην είναι καλό, αλλά μπορεί και να είναι). Έτσι δημιουργείται η εντύπωση ανισότητας ως προς το μίγμα, το ποσοστό των κατατιθέμενων απόψεων, όχι όμως μεγαλύτερη ανισότητα απ' αυτήν που παρατηρείται αλλού. Άρα, σε σχέση με τον Helle το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις απόψεις, αλλά ίσως στον τρόπο που αναπτύσσονται. Θέλει πολλή κουβέντα. Αλλά, έτσι το καταλαβαίνω εγώ: το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις απόψεις.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Είναι προφανής υπερβολή να λέγεται πάντως ότι το όποιο πρόβλημα προήλθε από δυσανεξία στη «διαφορετική άποψη» όταν η σημερινή συμμετοχή του Χέλλε στο φόρουμ ξεκίνησε (στο #408) με τη διαπίστωση ότι το δημοψήφισμα ήταν τελικά μια lose-lose κατάσταση. Δεν βλέπω εδώ κάποια διαφωνία με την «κυρίαρχη άποψη» του φόρουμ. Ούτε με άλλα μέλη της Λεξιλογίας (που προτιμούν να μην τοποθετούνται εδώ, αλλά διατυπώνουν σε άλλα φόρα δημόσια την άποψή τους για το δημοψήφισμα) βλέπω διαφωνία, εδώ που τα λέμε.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ πάντως, εξαιτίας του Ελληγενή και με αφορμή αυτό το τελευταίο περιστατικό που είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αποφάσισα να πάψω πια να είμαι συντονίστρια. Δεν έχει και νόημα, εξάλλου, να κάνω εγώ την κακιά προσπαθώντας να διαφυλάξω έστω και μια ελάχιστη ροή συζήτησης από το τρολ του φόρουμ. Ας το αναλάβει αυτό κάποιος άλλος, πλέον.
 
Top