metafrasi banner

Austrasia, Australasia and Austroasiatic languages = Αυστρασία, Αυστραλασία και αυστροασιατικές γλώσσες

nickel

Administrator
Staff member
Ένα γρήγορο ξεκαθάρισμα, αφού θυμίσω ότι στα λατινικά auster είναι ο νότος, australis ο νότιος και ο αυστραλοπίθηκος σημαίνει «πίθηκος του νότιου ημισφαιρίου» (ειδικότερα δε της Αφρικής) και όχι της Αυστραλίας.

Οι αυστροασιατικές γλώσσες (Austroasiatic languages) είναι νοτιοασιατικές γλώσσες, και ειδικότερα γλώσσες της νοτιοανατολικής ηπειρωτικής Ασίας (κάποιες μιλιούνται και στην Ινδία) και περιλαμβάνουν τα βιετναμέζικα και τα καμποτζιανά (χμερ). Καμία σχέση με Αυστραλία.

Η Αυστραλασία (Australasia) είναι η γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νέα Γουινέα και γειτονικά νησάκια. Δεν περιλαμβάνει ηπειρωτική Ασία και σημαίνει «νότια της Ασίας».

Η Αυστρασία, τέλος, (Austrasia) είναι ο όρος που περιγράφει το βορειοανατολικό κομμάτι του Βασιλείου των Φράγκων στα χρόνια της μεροβίγγειας δυναστείας (εδώ σε χάρτη) και, όπως στο όνομα της Αυστρίας, είναι εκλατινισμός του γερμανικού Öster, που σημαίνει ανατολικός. «Ανατολική γη» είναι η Αυστρασία και δεν έχει σχέση με νότια, ούτε με Αυστραλίες ή Ασίες.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και πρώτα πρώτα:
 

Attachments

  • 0104-no_kangaroos_in_austria.jpg
    0104-no_kangaroos_in_austria.jpg
    88.4 KB · Views: 220
Top