metafrasi banner

capacitance to ground = χωρητικότητα προς τη γη

Alexandra

Super Moderator
Staff member
A FAST METHOD TO ESTIMATE BODY CAPACITANCE TO GROUND
Abstract: This paper describes a method to estimate the capacitance between the human body and earth ground that is based on an impedance analyzer intended to measure ungrounded impedances.

Εγώ θα έλεγα "ηλεκτροχωρητικότητα ως προς το έδαφος". Βασικά με απασχολεί πώς θα αποδοθεί το "to", στο "capacitance to ground".
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Θα έλεγα «προς τη γη» βλ. και γείωση, όχι έδαφος (δες π.χ. ευρήματα για "διαρροή προς τη γη»). Και χωρητικότητα σκέτη νομίζω ότι αρκεί.
 

unique

Member
Τη χωρητικότητα μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και της γης. (όχι ηλεκτροχωρητικότητα, το "ηλεκτρο-" εννοείται). Επίσης: όχι "γείωσης". Γείωση είναι η ένωση ενός ηλεκτρικού συστήματος με τη γη. Εννοεί τη χωρητικότητα μεταξύ των πελμάτων και της γης + την έμμεση χωρητικότητα του σώματος με τη γη (μεσολαβούντων των τοίχων, διαφόρων αντικειμένων κλπ. που έχουν και αυτά χωρητικότητα με τη γη (αν το υποκείμενο στέκεται όρθιο) ή αντίστοιχα τη χωρητικότητα με τη γη ολόκληρου του σώματος αν το υποκείμενο είναι σε ύπτια θέση, σε κρεβάτι κλπ. Με το "earth ground" εννοεί την ιδεώδη "γη" (από την ηλεκτρική άποψη), δηλαδή μια περιοχή με άπειρη αγωγιμότητα. (Η μέτρηση αυτή είναι δυνατή μόνο μέσω μιας γείωσης (ας πούμε μιας χάλκινης ράβδου που βρίσκεται μέσα σε υγρό έδαφος, η οποία συνδέεται με ένα καλώδιο που φθάνει στο σημείο της μέτρησης). Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Άρα καταλήγουμε στο "χωρητικότητα προς τη γη" για το capacitance to ground;
 
Top