metafrasi banner

the scene was one of breathtaking beauty

daeman

Administrator
Staff member
Καλωσόρισες, locus.

Η ομορφιά της σκηνής σού έκοβε την ανάσα. =>
Ήταν μια σκηνή συνταρακτικής (εκπληκτικής, συγκλονιστικής κ.ά., μέχρι και αποσβολωτικής ;)) ομορφιάς.

Χωρίς να ξέρω τι scene, βέβαια. Για λέγε, για λέγε.

 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα, locus, καλωσήρθες,

Η αγγλική scene έχει πολλές σημασίες αλλά συνήθως αντιστοιχούν σε ελληνικές σημασίες της σκηνής. Στο δικό σου παράδειγμα συνήθως χρησιμοποιείται με τη σημασία της θέας, του τοπίου, αυτού που βλέπουμε.

Ο αποπάνω κύριος (ξέρουμε ότι είναι κύριος επειδή το έχει δηλώσει στην ταυτότητά του, οπότε το πρόγραμμα βγάζει το σύμβολο του Άρη δίπλα στο Gender — εσύ, αν θέλεις, μπορείς να μας πεις αν είσαι Άρης ή Αφροδίτη) έχει τη συνήθεια να βάζει και μουσική μαζί με τα μηνύματά του. Οπότε, αν πεις και ποια αγγλική μουσική σού αρέσει, θα σου γίνει το αγαπημένο σου τζουκμπόξ. Θα καταντήσει να βάζεις ερωτήσεις για να δεις τι μουσική θα διαλέξει για συνοδεία.
:)
 

nickel

Administrator
Staff member
Πρέπει να εκπαιδευτώ στη σειριακότητα σειραϊκότητα να μάθω να παίρνω τα πράγματα με τη σειρά τους...
 

daeman

Administrator
Staff member
Hint, hint: Το 'πε ο άνθρωπος όταν μας συστήθηκε: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?33-Καλώς-σας-βρίσκω!&p=160450&highlight=#post160450 :p
Εμ, γι' αυτό δεν έβαλα την καλλονή στο παιχνίδι, μη μείνουμε να χαλβαδιάζουμε αποσαστισμένοι δυο κούκοι πρωινιάτικα.
Ποια
καλλονή; Την έκπαγλο, στη γενική. Παρότι και της Μυτιλήνης καλή είναι, ορεκτική. Τώρα που ξημέρωσε για τα καλά,
ιδού και η σκηνή, εκθαμβωτική, έκπαγλης ωραιότητας, απείρου κάλλους.
Αχ, τι μύτη... :whistle:
 

Earion

Moderator
Staff member
Δαεμάνε, καταλαβαίνω ότι είσαι πνιγμένος στη δουλειά, γι' αυτό δεν μπορείς να ψάξεις στο Γιουτούμπι να βρεις κάτι πραγματικά breathtaking. Το κάνω εγώ για σένα λοιπόν, για να πάει καλά η εργάσιμη Παρασκευή και να προϋπαντήσουμε το Σαββατοκύριακο. Ορίστε:

 

Thyrikion

New member
Δαεμάνε, καταλαβαίνω ότι είσαι πνιγμένος στη δουλειά, γι' αυτό δεν μπορείς να ψάξεις στο Γιουτούμπι να βρεις κάτι πραγματικά breathtaking.
...
Ω! η εκπληκτική σκηνή από την ταινία "L' appartement" [1996] η δεύτερη ταινία της Μόνικας [ουσιαστικά όμως η πρώτη αφού πρωταγωνιστεί]... στ' αλήθεια σου κόβει την ανάσα !
Γι αυτό και δεν πρέπει να υποτιμούμε πάντα τον "απλό" γαλλικό κινηματογράφο, όπως για παράδειγμα το τραγουδάκι [le temps qui va] που ακούγεται σαν υπόκρουση στη σκηνή και που είναι "όλα τα λεφτά" της εν λόγω ταινίας... στ' αλήθεια ο χρόνος έχει αρχίσει να πλησιάζει ακόμα και την Μόνικα.
 
Top