Η Λεξιλογία στα e-awards 2012

Lexilogists

Διαχειριστική ομάδα
Αγαπητά μέλη της Λεξιλογίας (και λουρκιστές),

Με χαρά που δύσκολα κρύβεται πληροφορηθήκαμε ότι η Λεξιλογία είναι ένα από τα φόρουμ της τελικής λίστας υποψηφιοτήτων για τα e-awards του 2012 (τα «Ελληνικά Βραβεία του Διαδικτύου» ή ηλεβραβεία, αν προτιμάτε). Ευχαριστούμε ολόψυχα τον φίλο που κατέθεσε την υποψηφιότητα του φόρουμ μας (στην κατηγορία Forum 2011). Ευχαριστούμε και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, που θέλησαν να περάσει η Λεξιλογία στην τελική λίστα υποψηφιοτήτων. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό και μόνο δίνει μεγάλη ικανοποίηση στα μέλη που, φασούλι το φασούλι, γεμίζουν αυτό το σακούλι.

Αν θέλετε να μετρήσει η γνώμη σας, μπορείτε να γραφτείτε και να ψηφίσετε στις διάφορες κατηγορίες (θα δείτε και το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου στην κατηγορία των ιστολογίων). Θα βρείτε έτσι και άλλους ενδιαφέροντες ιστότοπους — αρκεί να μην το κουνήσετε ρούπι αποδώ.

Ο σκοπός των βραβείων αυτών είναι να γίνουν πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό διάφοροι ιστότοποι που ικανοποιούν τα κριτήρια των οργανωτών για βέλτιστο διαδικτυακό περιεχόμενο. Τα κριτήρια της οργανωτικής επιτροπής (στις τέσσερις ενότητες «πρωτογενές περιεχόμενο, διάδραση, δεοντολογία, ανεξαρτησία») αναπτύσσονται εδώ και μας τιμά που αυτά τα κριτήρια συμπίπτουν με τις δικές μας αρχές, τις αρχές που προσπαθούμε να υπηρετούμε στη Λεξιλογία.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, όταν η επιβίωση στραγγαλίζει συνεχώς τον ελεύθερο χρόνο μας και οι εντάσεις δυσχεραίνουν τις ψύχραιμες συζητήσεις και την κεφάτη δημιουργία, η χαρά των Λεξιλόγων είναι να διαψεύδουν την απαισιοδοξία και τη μιζέρια. Ελπίζουμε να αφήνουμε πάντα ένα θετικό αποτύπωμα στο κυβερνοσύμπαν και η όποια αναγνώριση να μεγαλώσει την παρέα μας με τον καλύτερο τρόπο.




http://www.e-awards.gr/
Η δημόσια ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την 13η Μαΐου
 

Earion

Moderator
Staff member
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:

Όσοι δεν έχετε αποφασίσει τι θα ψηφίσετε αυτή την Κυριακή στις εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο, διασκεδάστε την αμηχανία σας ψηφίζοντας Λεξιλογία στα ηλεβραβεία 2012.

Η ψήφος στη Λεξιλογία είναι το πιο ανώδυνο, το πιο χαρμόσυνο, το πιο υπεύθυνο υποκατάστατο!
 
Προσωπικά ψήφισα την Λεξιλογία και τον Σαραντάκο, του οποίου το ιστολόγιο είναι επίσης υποψήφιο, σε άλλη κατηγορία. Όπως είπα κι εκεί, χαίρομαι ιδιαίτερα που δυο ιστότοποι γλωσσολογικού ενδιαφέροντος είναι υποψήφιοι σε μια τέτοια πρωτοβουλία κι εύχομαι και εις ανώτερα. Η καλή δουλειά και το μεράκι δεν χάνονται.
 
1. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους διαχειριστές και τους μοδεράτορες και τις μοδερατόρισσες της Λεξιλογίας!

2. Είμαι ο μόνος που ενοχλείται από το γεγονός ότι η εγγραφή στον ιστότοπο των βραβείων προϋποθέτει την καταχώριση μιας εκτεταμένης σειράς προσωπικών στοιχείων;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ πάντως καταχωρήθηκα βάζοντας μόνο τα αρχικά μου - αφού το δέχτηκε το σύστημα, ποια είμαι εγώ να του πω όχι; :D
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
2. Είμαι ο μόνος που ενοχλείται από το γεγονός ότι η εγγραφή στον ιστότοπο των βραβείων προϋποθέτει την καταχώριση μιας εκτεταμένης σειράς προσωπικών στοιχείων;
Όχι· από την άλλη, ποιος ελέγχει την αλήθεια/ακρίβεια αυτών των στοιχείων; (Αχ, ο κόσμος του χαρτιού και της γαλλοπρωσικής γραφειοκρατίας στη διαδικτυακή εποχή...)
 

daeman

Administrator
Staff member
1. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους διαχειριστές και τους μοδεράτορες και τις μοδερατόρισσες της Λεξιλογίας!

2. Είμαι ο μόνος που ενοχλείται από το γεγονός ότι η εγγραφή στον ιστότοπο των βραβείων προϋποθέτει την καταχώριση μιας εκτεταμένης σειράς προσωπικών στοιχείων;

1. Ευχαριστούμε πολύ για την εκτίμηση, Ρογήρε :eek: :), και ανταποδίδουμε, ωστόσο η Λεξιλογία δεν είναι οι διαχειριστές και οι λοιπές μοδερατορικές δυνάμεις· η Λεξιλογία ζει, αναπνέει και μεγαλώνει από και για όλα τα ενεργά μέλη της.

2. Όχι, δεν είσαι ο μόνος, κι εγώ διστάζω πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά για να ψηφίσει κανείς, το μόνο στοιχείο που επιβάλλεται να είναι πραγματικό είναι η ηλεταχυδρομική διεύθυνση, διότι εκεί στέλνουν το ηλεμήνυμα επιβεβαίωσης της εγγραφής. Τα προσωπικά στοιχεία, από την άλλη...

Εγώ πάντως καταχώρησα καταχώρισα έγραψα τα πραγματικά, επειδή, σε μια τέτοια διοργάνωση με τέτοιες αρχές (εδώ ο Κανονισμός), το κείμενο για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων δεν πιστεύω ότι είναι κενό γράμμα:

1. Οι πληροφορίες που διαθέτουν οι χρήστες προς τον διαδικτυακό τόπο αφορούν τα ελάχιστα στοιχεία ταυτοποίησής τους και τη δημιουργία κλειδιών εισόδου (username και password).

Συγκεκριμένα, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται είναι: ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο, πόλη, χώρα (προαιρετικά: website) καθώς και το περιεχόμενο της πρότασης ή και ψήφου κάθε χρήστη του Διαδικτυακού τόπου.

2. Υπεύθυνος επεξεργασίας για τη συλλογή των στοιχείων είναι ο Φορέας διοργάνωσης, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΜΑΓΚΑΖΗΝ”. H εκτέλεση της επεξεργασίας διενεργείται από ειδικά εξουσιοδοτημένα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, σύμφωνα με τον κανονισμό.

3. Σκοπός της διάθεσης και συλλογής των στοιχείων είναι η διαπίστωση της ταυτότητας των προσώπων που προτείνουν και ψηφίζουν υποψήφιους, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διοργάνωσης.
Eάν ο χρήστης επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην “κράτηση θέσης” για την τελετή απονομής. Σε αυτήν την περίπτωση, τα στοιχεία του διατηρούνται και για λόγους κατανομής των θέσεων κατά την τελετή απονομής. Εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να του δοθεί η δυνατότητα λήψης ενημερώσεων σχετικά με την διοργάνωση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του.

4. Τα στοιχεία διατηρούνται σε αποθηκευμένη μορφή μόνο μέχρι το πέρας της διοργάνωσης και στη συνέχεια καταστρέφονται.

5. Εάν ο χρήστης επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα μετάδοσης της πρότασής του ως συντόμου μηνύματος στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης “twitter”.

6. Τα στοιχεία του χρήστη δεν ανακοινώνονται και δεν διαβιβάζονται σε τρίτους. Η διαβίβαση των προτάσεων των χρηστών προς την Κριτική Επιτροπή θα γίνει με πλήρως ανωνυμοποιημένη μορφή.

7. Σε κάθε χρήστη παρέχεται το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που τον αφορούν, με χορήγηση αντιγράφου (άρθρο 12 Ν.2472/1997).

8. Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων που τον αφορούν (άρθρο 13 Ν.2472/1997), με υποβολή σχετικού αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση info παπάκι maga.gr.


9. Οι παρούσες πληροφορίες συνιστούν ενημέρωση του υποκειμένου για την επεξεργασία των δεδομένων που το αφορούν σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.2472/1997.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εμένα, πάλι, μου φαίνεται ενδιαφέρον το γραφικό που φιλοξενεί το w.
 

SBE

¥
Εμένα αυτό μου θυμίζει τα φαντάσματα στο πακμαν.
 

daeman

Administrator
Staff member
Ναι, φαντάζομαι πως αυτό είχε κατά νου ο γραφίστας, τον ηλεπάκμαν (e-) ή τη δεσποινίδα την κυρία Πακμανίδη που κυνηγάει τους πόντους και τα φαντασματάκια για να πάρει το μπόνους, τα φρουτάκια. With cherries on top. The rest is in the eyes of the beer holders, me thinks. Χικ! Πωσοδήποτε.

@ Dharvey, c-owards? You talkin' to me? :glare: See ya at the c-awards, the award ceremony, boyo. :)
 

Cadmian

New member
Έριξα το ψηφαλάκι μου, αλλά απίστευτες ελλείψεις από τη μία, πολύ κουλτουροεντεχνίλα από την άλλη. Μάλλον τα λόμπι καλά κρατούν, κι είναι κρίμα.
 

Elsa

¥
Κι εγώ ψήφισα, και την ίδια άποψη αποκόμισα... Τέλος πάντων...
 

Zazula

Administrator
Staff member
Νικητής στην κατηγορία των ιστολογίων βγήκε ο Νίκος Σαραντάκος. Θερμά συγχαρητήρια! (Τον είδαμε και σε τηλεδιάσκεψη στην ηλεμετάδοση.) :)
 

nickel

Administrator
Staff member
Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η απονομή των βραβείων e-awards σε μια όμορφη δίωρη εκδήλωση που παρακολούθησα διαδικτυακά στην τηλεόραση του maga.gr. Εκτός από τις απονομές απόλαυσα και το κομμάτι του θεάματος, με δύο κωμικούς και δυο μουσικά συγκροτήματα. Βραβεύτηκαν πολλά γνωστά ονόματα (π.χ. η Athens Voice κέρδισε την Καθημερινή), αλλά θα τα αντιγράψω αργότερα από την ιστοσελίδα για να μην αδικήσω κανέναν. Στην κατηγορία των φόρουμ νικητής, όπως ήταν αναμενόμενο, αναδείχτηκε το σπουδαίο φόρουμ insomnia.gr (Alexa traffic rank 89 στην Ελλάδα!). Και στην κατηγορία των ιστολογίων ήταν αναμενόμενος ο νικητής, ο οποίος πήρε το βραβείο από τον Νίκο Ξυδάκη σε εμφάνιση αντάξια μιας εμφάνισης στα βραβεία Όσκαρ. Συγχαρητήρια σε όλους, στους υποψήφιους, στους νικητές και ιδιαίτερα στους διοργανωτές, που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα σπουδαίο κομμάτι διαδικτυακής δημιουργικότητας. Λεπτομέρειες αύριο.



Οι υποψηφιότητες στην κατηγορία των φόρουμ



Ο νικητής στην κατηγορία: insomnia.gr



Ο Νίκος Σαραντάκος από το υπερπέραν
 
Top